Fem lokale foreninger og initiativer modtager fondsmidler

Modtagere fra Billum Friskole sammen med Martin Ibsen(tv), centerdirektør i Andelskassen i Varde og Jørgen Gammelgaard(th) fra Fonden
dato

Fem lokale foreninger og initiativer har modtaget 134.350 kr., som de kan bruge til lokale projekter og aktiviteter til glæde for lokalsamfundene. Pengene er uddelt af Fonden for Andelskasserne i område Syd.

Danmark er fyldt med energiske ildsjæle. Men selv den stærkeste virketrang kan bremses, hvis der ikke er økonomi til at føre de gode idéer ud i livet. Fonden for Andelskasserne i område Syd har netop til formål at støtte initiativer og aktiviteter, der vil gøre en synlig forskel i lokalsamfundene og har derfor givet en økonomisk hjælpende hånd på 134.350 kr. til ti foreninger og initiativer i Varde Kommune.

De fem modtagere er:

  • Støtteforeningen for Billum Friskole og Fribørnehave, som har fået 50.000 kr. til projektet ’Udendørs rum til fællesskabende leg og læring i Billum’.
  • Det Boligsociale Team under VBA har modtaget 15.000 kr. i tilskud til initiativet ’Løb mellem husene – Naboskab på tværs af boformer i Boulevardkvarteret’.
  • Spejderne i Oksbøl har modtaget 30.000 kr., der skal gå til ’Alle under et telt’.
  • Møllegårdens Venner har fået 5.000 kr. til foredrag og musik på plejehjemmet Møllegården.
  • Næsbjerg Ungdomsklub har modtaget 34.350 kr. som tilskud til etablering af klublokaler i klubben.

Det glæder Jørgen Gammelgaard, som er bestyrelsesmedlem i Fonden for Andelskasserne i område Syd, at fonden kan være med til at sprede glæde og udvikling i lokalsamfundene.

”Som tidligere frivillig foreningsmand i over 30 år er det fantastisk at kunne bidrage til den lokale udvikling – via Fonden – i Andelskassens områder. Det betyder rigtig meget som frivillig, at projekter faktisk kan lade sig gøre, og jeg glæder mig til at se midlerne komme ud at leve og gøre en forskel i lokalsamfundene,” siger Jørgen Gammelgaard.

For at komme i betragtning til fondens midler skal aktiviteterne finde sted i fondens område og fremme udviklingen af sociale, kulturelle og kreative fællesskaber. Vigtigt, fordi fællesskaberne bringer mennesker sammen og er til glæde for en bred kreds af lokale borgere.

For nylig mødtes ildsjæle fra de lokale initiativer i Andelskassen i Varde for at modtage den økonomiske håndsrækning fra fonden. Her deltog centerdirektør for Andelskassen i Varde, Martin Ibsen også.

”Som områdets lokale bank er det dejligt at være med, når fonden bag banken uddeler midler til lokale initiativer. Det er i vores DNA at give noget tilbage til det lokalsamfund, som vi er en del af, og det er fantastisk at mærke, hvor meget de lokale ildsjæle brænder for deres initiativer, og deres frivillige arbejde er med til at gøre en forskel for mange indbyggere i lokalområdet,” siger Martin Ibsen.

På Andelskassens hjemmeside andelskassen.dk/om-banken/organisation-og-ledelse/fonde/fonden-for-andelskasserne-i-omraade-syd/ kan man holde sig orienteret om ansøgningsfristen for næste uddeling af støttemidler. Her finder man også ansøgningsskema og yderligere information om, hvilke betingelser ansøgningerne skal opfylde.

Kilde: Danske Andelskassers Bank
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.